Morag en Topgun's Pups

 

1 juni 2013

Alle pupjes hebben een nieuwe thuis.

 

20 april

En nu zijn ze nog met 6.

 

 

20 april

 

Mitchy zal het goed hebben bij de Familie Sanders op het Steigereilandje in Amsterdam. Ons eerstgeborene is zo een lieve meid ze zal June en Frits heel gelukkig maken.

 

Maverick wordt nu Fideel genoemd en gaat bij Doris in Gentbrugge wonen, ik weet zeker dat ze samen heel gelukkig worden.

19 april

Onze pupjes beseffen het nog niet zo goed maar het is hun laatste nacht met z'n 8.

19 april

Het wordt stilletjes aan tijd om de pupjes klaar te maken voor hun vertrek. De Shunttest en de controle op hartruis in Utrecht is goed verlopen we kunnen dus met een gerust hart ('t is maar een klein hartje) de pupjes naar hun nieuwe familie sturen.

 

 

16 april

Is het eten nog niet klaar?

14 april

Onze kleintjes krijgen bezoek van Marijke en Jesse (Splinterhill) en Diana en John (Rough Wroughts).

Diana en John brachten 3 pupjes mee, wat was dat een leuke bende, met 11.

 

 

9 april

De Marie's Magic 8 worden gechipt en gevaccineerd door Lies Declercq. Zo zijn ze klaar om naar Utrecht te gaan voor de Shunttest en controle op hartruis.

8 april

Eventjes genieten van het zonnetje en wat graafwerken uitvoeren.

 

7 april

Helene, Wout en de kinderen brachten het zonnetje mee , dus genieten voor iedereen en zeker de pups.

 

 

6 april

We hebben de Sheltiepups 'Of the Five Colors' op bezoek, wat was dat leuk.

31 maart

Op 5 weken, zien we een mengeling van oortjes, die staan, hangen, halfstok hangen. De pupjes krijgen nu volop hun tandjes, en kunnen al best hun ondeugende kant laten zien.

 

 

28 maart

De pups vinden hun huisje heerlijk, ze genieten het liefst van het dakterras.

 

22 maart

Minnie heeft nogal veel van onze energie gebruikt, maar nu eindelijk krijgen jullie de nieuwste foto's van de 'Happy 8' te zien.

 

 

 

 21 maart

  

13 maart

 

Eerst Eten en dan slapen. Voor het kattekwaad wachten we tot we wat groter zijn.

 

11 maart 2013

Dit alvast een probleempje dat is opgelost: Papa TopGun is vrijwilliger om de puppypoep op te ruimen.

9 maart 2013

 

 

 

 

7 maart 2013

 

3 maart 2013

8 op een rij. Morag en de pups stellen het allen uitstekend. Nu onze Minnie het beter doet met haar 130 gram, zijn we wat relaxer en kunnen wat meer genieten. De eerste week moesten we ons vergewissen dat Minnie tijdens het zogen niet van de tepel werd geduwd door één van zusjes en broertjes, en dat +/- iedere 2 uur.

We gaven als eerste ons klein pupje een naam, je kunt wel denken dat het niet lang meer ging duren vooraleer de rest een naam kreeg:

Puppy rose: MYSTIC EMOTION

Het eerste wat ik zag toen ze geboren werd was een klein wit vlekje op de borst. Ik moest inmiddellijk denken aan haar grootvader Glenmore's Emotion Pur.

Puppy blauw: MAVERICK

Het eerstgeboren reutje werd genoemd met een hint naar haar vader TopGun. (herinner jullie zich de film?)

Puppy klein: MINNIE-MOUSETRAP

Jullie kennen ondertussen wel Minnie's verhaal.

Puppy geel: MIX-AND-MATCH

De match tussen Morag en TopGun was een echte outcross --> mix and match

Puppy Groen: MOONRAKER

En ja het is een film van James Bond, maar eigenlijk is een moonraker een zeil, het bovenste zeil aan de grootste mast van een clipper.

Puppy Paars: MORAG'S ELIXER-OF-LIFE

Er moest toch een pup naar de mama genoemd worden, en dit jaar moeten de namen met de letter M beginnen, dus ik had kreeg maar ene keer de kans ertoe.

Puppy Oranje: MUMBO-JUMBO

Ik vond dat gewoon een leuke naam, en het past wel bij haar ze is met haar 455 gr voor het ogenblik één van de molligste; alleen Mix-and-Match doet het met 482 gr nog molliger.

Puppy Fuchsia: MONEYPENNY

Deze pup wordt vast even knap als alle Miss Moneypenny's in de films.

 

 

 

1 maart 2013

Eventjes met z'n allen in de wasmand, de werpkist krijgt een poetsbeurt.

28 februari 2013

Morag en de pups stellen het heel goed. Het nestje kwam een weekje te vroeg ter wereld maar met zoveel pups en een eerste dracht was dat eigenlijk niet uitzonderlijk. Zelfs onze kleinste doet het goed, ze weegt nu 100 gr, dit is niet veel, maar het pupje is een doorzetter en samen met Morag doen wij er alles aan om ook de kleinste van ons nest groot te brengen.

Het leek ons dan eigenlijk maar normaal dat wij haar als eerste een naam gaven: Marie's Magic Minnie-Mousetrap.

 

  

 22 februari 2013

 

Op 22 februari tussen 14 en 19 uur werd ons nestje van 8 geboren: 2 reuen en 6 teefjes. De bevalling verliep vlot, het was wel eventjes schrikken toen onze pup n° 3 geboren werd, een klein teefje van slechts 75 gram. Ze was heel levendig volledig ontwikkeld maar ook heel kwetsbaar. De rest van de pups hadden een normaal geboortegewicht.

2 reuen en 6 teefjes.

 

8ste week van Morag's zwangerschap: we hebben een foto laten nemen van Morag's dikke buik. Toen wisten wij dat we 8 pups verwachtten.

 

Moragske is nu 55 dagen zwanger, en ja de laatste loodjes wegen het zwaarst.

 

49ste dag: Morag begint al op een hangbuikvarkentje te lijken, lief toch?

42ste dag:

Morag haar buikje groeit, ze al 2 kilo bijgekomen. Om te voldoen aan de energie dat ons meisje nodig heeft om de dracht tot een hopelijk goed einde te brengen zijn we gisteren overgeschakeld naar proteïnerijke korrels.

 

 

35ste dag:

Zoals je ziet op de foto is Morag apetrots op haar puppybuikje. Volgens Jan en Lies Declercq (onze dierenartsen) wordt het een groot nest. Afwachten maar, want het aantal foetussen tellen tijdens de echo gisteren 31/1 kon niet. Groot of klein nest het maakt niet uit als de puppy's maar gezond zijn.