Marie's Magic Pups

 

Marie's Magic Cairn Terrier pups worden geboren en groeien op in de woonkamer. De eerste drie weken hebben de puppies rust alleen rust en kalmte nodig maar daarna is alle bezoek welkom. Op die manier komen de pups in contact met andere mensen, kinderen, honden en leren ze alle huishoudelijke geluiden kennen.

 

Met 6 weken worden de pupjes bij onze dierenartsenpraktijk J. Declercq ingeënt en gechipt, ondertussen zijn ze al ontwormd. Er wordt een DNA staaltje (wat speeksel en mucus op een staafje) genomen, zo kunnen ze hun roots niet loochenen.

En dan kan ons nestje op een woensdagavond mee naar de Showtraining Canteclaer in Evergem. Na een autorit van een half uurtje zullen onze rakkertjes, in een andere omgeving met andere geluiden, er pups en volwassen honden van alle rassen ontmoeten. Niets is ons teveel om onze kleintjes zoveel mogelijk te socialiseren.

Eens ze 7 weken zijn gaan we naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren te Utrecht voor een shuntcontrole.(meer over deze aandoening die veel verschillende rassen treft kunt u lezen op www.nctc.nl)

Vanaf 8 weken breekt de grote dag aan: ze kunnen naar hun nieuwe baasjes. Elk hondje krijgt daarbij een Europees Dierenpaspoort, een stamboom van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus een speeltje en een knuffellap uit het nest. Voor de eerste periode geven wij voer, kluifjes en hoefjes mee. Het is belangrijk dat de pup de eerste weken hetzelfde eten krijgt als bij ons.

Wij fokken slechts af en toe een nestje en dit conform met de regels van de BVCT 'Belgische Vereniging van de Cairn Terrier' en de NCTC 'Nederlandse Cairn Terrier Club'.

Wij besteden veel tijd en aandacht aan de opvoeding en de socialisatie van een nestje. En van onze puppykopers verwachten wij dat zij zich vergewissen van de specifieke karaktertrekken van een Cairn, en voor zichzelf weten dat ze een Cairn kunnen bieden wat hij nodig heeft. Vooraleer wij u een Marie's Magic Cairn Terrier pup kunnen toevertrouwen is het normaal dat u minstens éénmaal naar uw pupje komt kijken. U leert uw pup kennen en wij u, zodat wij met een gerust hart u één van onze kleintjes kunnen toevertrouwen.

Na het ophalen van een uw nieuw hondje kunt u steeds bij ons terecht voor advies en informatie over gedrag, opvoeding, verzorging, trimmen... etc.